Νέα - Ενημέρωση

Τελευταία ενημέρωση: 22/5/10

Θέματα ειδήσεων

300 άτομα η πανελλήνια στα Χανιά!


Η πορεία ξεκίνησε στις 12:40 και στη διαδρομή έμπαινε πολύς κόσμος. Στην αρχή δύο καταμετρήσεις έβγαλαν περί τα 220 άτομα και πιο μετά 290. Η εκτίμηση της αστυνομίας (που ήρθε απρόσκλητη) ήταν παραπάνω.
Καλύτερες στιγμές 1) στην πλατεία Δικαστηρίων που αν και με μεγάλη πυκνότητα η πορεία αγκάλιασε όλη την πλατεία για πρώτη φορά στα χρονικά των πορειών της πόλης, 2) στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου όπου οι ποδηλάτες έκαναν γύρω γύρω τις νησίδες και όλοι μπορέσαμε να δούμε και να χαιρετήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, 3) στο παλιό λιμάνι που η πορεία ήταν σαν ένα μεγάλο φίδι και 4) βέβαια, στο δημαρχείο που όλοι έκραζαν τον άχρηστο δήμαρχό μας. Αίσθηση έκανε ο αμερικανός ποδηλάτης με την μικροφωνική εγκατεστημένη στο ποδήλατό του από όπου άκουγες καλή τζαζ!!! Η πορεία τελείωσε στις 14:00 από την πλατεία Αγοράς από όπου ξεκίνησε. Μετά πολλοί πήγαν για μπάνιο, άλλοι σε πλατείες, άλλος για Χίο τράβηξε.... Θεωρήθηκε η πιο μαζική από όλες τις προηγούμενες (ποδηλατοπορείες στα Χανιά γίνονται από την 22 Σεπ 2004).

Η αναγγελία της πορείας από τον τοπικό Τύπο και η επιστολή μας εδώ

Απίστευτη και η πιο κάτω φωτό από Αθήνα. Προσέξτε μέχρι που φθάνει το μάτι!!! Για άλλες φωτό από Αθήνα εδώ. Πληροφορίες από την υπόλοιπη χώρα δείτε εδώ.

Ο Σβηστήρης.

Κύριε Δήμαρχε,

Περισσή η υποκρισία σας. Οι λωρίδες που «τόλμησαν» να βάψουν οι Ποδηλάτρεις ήταν συμβολικές και σε μέρη που ούτε την κυκλοφορία εμπόδιζαν, ούτε κανέναν μπέρδευαν. Και το υποστηρίζουμε αυτό δεδομένου ότι φτιάχτηκαν στην άκρη των δρόμων που πάντα σταθμεύουν (παράνομα) οχήματα. Ακόμη και μπροστά από το Δημαρχείο!

Επαναλαμβάνουμε. Μακάρι με την μισή ταχύτητα που σβήνετε τους ποδηλατόδρομους, να επισκευάζατε τις άπειρες λακκούβες, τα επικίνδυνα σαμαράκια και μπαλώματα στην άσφαλτο, να φτιάχνατε τις απαραίτητες διαγραμμίσεις για την κυκλοφορία και να απομακρύνατε τα αυτοκίνητα από σημεία που εμποδίζουν την διέλευση πεζών. Είναι ντροπή για όλους μας και κυρίως για σας τους άρχοντες της πόλης να υπάρχουν άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια που αναγκάζονται να κυκλοφορούν μαζί με τα οχήματα επί του οδοστρώματος γιατί τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα.

Εμείς διατυμπανίζαμε ότι οι υποσχέσεις του Δήμου σας ήταν μόνο λόγια! Ήταν και είναι φανερό από την συνολική στάση σας. Και μας κατηγορούσατε για ανυπομονησία και δυσπιστία! Και ιδού η απόδειξη. Η χρυσοπληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη έφτασε στο τέλος της η ισχύος της. Δηλαδή τόσα χρήματα που πληρώσαμε οι Δημότες πήγαν στο βρόντο! Αν αυτό δεν είναι ανικανότητα, είναι κακή πρόθεση. Και μετά θα έχετε την αναίδεια να ζητήσετε από τους δημότες να πληρώσουν επιπλέον για νέα μελέτη; Μήπως και να σας ξαναψηφίσουν;

Κύριε Παπαδογιάννη, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν ενεργήσατε ορθά. Την επόμενη φορά αντί να θριαμβολογείτε εκ των προτέρων, σας συστήνουμε να κάνετε πρώτα το έργο και μετά να βγάλετε λόγο. Ή ζητήστε τη συμβουλή του πιο ικανού δήμου Ρεθύμνου που ξεκίνησε την μελέτη μετά από τα Χανιά και μέσα σε ένα χρόνο την εφάρμοσε ώστε τώρα να υπάρχουν ήδη αρκετά χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων και ανετότατων πεζοδρομίων που λίγα έχουν να ζηλέψουν από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Επαναλαμβάνουμε. Χρειάζεται οι πολίτες να ενθαρρυνθούν σε μια διαφορετική νοοτροπία μετακίνησης. Το ποδήλατο προσφέρει μια λύση και οι ποδηλατόδρομοι απλά την διασφαλίζουν. Οι πεζοδρομήσεις, η διευκόλυνση των λεωφορείων και η αποθάρρυνση της κίνησης αυτοκινήτων είναι μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση. Πόσα χρόνια ακόμα θα σας πάρει να μιλάτε και να βαυκαλίζεστε για αυτά;

διαβάστε ακόμη περισσότερα στα ΧΝ και στο ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ

©2005 podilatreis.gr - All Rights Reserved